یکی از مشکلاتی که برای بسیاری از کاربران پیش می آید، شکستن ال سی دی گوشی است. اگر LCD گوشی شما شکسته باشد، باید آن را تعویض کنید؛ در غیر این صورت نمی توانید از گوشی خود استفاده کنید. یکی از دغدغه هایی که کاربران با آن روبر هستند، وجود ال سی دی های فیک در بازار است.

در صورتی که کاربران هزینه ال سی دی اصلی را پرداخت می‌کنند، اما برخی از تعمیر کاران ال سی دی فیک روی موبایل قرار می‌دهند. در این مقاله قصد داریم به بررسی ال سی دی اصلی و فیک بپردازیم و همچنین راه کار‌هایی برای شناسایی اصلی و تقلبی آن را بررسی کنیم.

صفحه نمایش اورجینال گوشی چیست؟

صفحه نمایش یا LCD اورجینال گوشی که تحت عنوان OEM شناخته می‌شود، صفحه نمایش‌هایی است که توسط سازنده گوشی تایید می‌شوند. در واقع این دسته از صفحه نمایش‌ها توانسته اند تاییدیه سازنده گوشی را بگیرند و کاربران با خیالی آسوده می‌توانند از آن استفاده کنند.

البته باید توجه داشته باشید که این دسته از LCD نسبت به صفحه نمایش های دیگری بسیار گران تر هستند و هنگامی که قصد تعویض ال سی دی گوشی خود را داشته باشید، ممکن است به استفاده از جنس های کپی هم رضایت دهید.

صفحه نمایش های‌کپی (High Copy) چیست؟

یکی دیگر از صفحه نمایش هایی که در بازار وجود دارند و از کیفیت متوسطی برخوردارند، صفحه نمایش های‌کپی است. این دسته از صفحه نمایش ها با نام های دیگری نظیر صفحه نمایش درجه یک، چینی، کپی و… هم شناخته می شوند. این صفحه نمایش ها توسط شرکت سازنده گوشی تولید نشده‌اند و مورد تایید آن‌ها هم نیستند.

بسیاری از شرکت های چینی در حال تولید صفحه نمایش های‌کپی هستند که در ایران هم به وفور یافت می‌شود. تنها مزیت صفحه نمایش های‌کپی نسبت به صفحه نمایش های اورجینال ارزان بودن آن است که هزینه تعویض صفحه نمایش گوشی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. پس اگر به دنبال صفحه نمایشی هستید که کیفیت بالایی داشته باشد، بهتر است از صفحه نمایش اورجینال استفاده کنید! زیرا صفحه نمایش های‌کپی ممکن است شما را اذیت کند. این صفحه نمایش ها به سادگی می‌شکنند. حتی در صورتی که از گلس گوشی استفاده کنید، باز هم این مدل از ال سی دی ها، حساس و شکننده هستند.

تفاوت صفحه نمایش اورجینال و های کپی چیست؟

 

اگر بخواهیم غیر از مواردی که در بالا ذکر کردیم تفاوت های دیگر صفحه نمایش اورجینال و های‌کپی را معرفی کنیم، می توان به 3 مورد زیر اشاره کرد:

1-کیفیت نمایش محتوای صفحه گوشی

اولین و مهم ترین موردی که می توان به آن اشاره کرد، کیفیت نمایش محتوای صفحه گوشی است. در صفحه نمایش اورجینال محتوای گوشی با کیفیت بالاتری نمایش داده می شود و این در حالی است که کیفیت صفحه نمایش های‌کپی بسیار پایین تر از آن است. گاهی اوقات صفحه نمایش های‌کپی نمی‌تواند رنگ ها را به درستی تفکیک کند و با توجه به این که چندین ساعت از روز را در حال استفاده از موبایل هستید، اذیت خواهید شد.

2-روشنایی صفحه موبایل

یکی از مهم ترین ویژگی های صفحه نمایش اورجینال قابلیت استفاده در زیر نور خورشید است! متاسفانه ال سی دی های‌کپی در زیر نور مستقیم آفتاب ضعف دارد و تقریبا امکان استفاده از آن را نخواهید داشت. با توجه به این که کاربران همیشه در فضای بسته از گوشی استفاده نمی کنند، بهتر است از صفحه نمایش اورجینال استفاده کنند.

3-پایداری و کارکرد برای کاربران

یکی دیگر از تفاوت های اساسی صفحه نمایش های اورجینال و کپی دوام و پایداری آن است. کاربران همیشه دوست دارند که بهترین قطعات را استفاده کنند اما گاهی اوقات با توجه به تفاوت قیمت زیاد بین صفحه نمایش اورجینال و های‌کپی، استفاده از LCD کپی را ترجیح می دهند.

باید توجه داشته باشید که این دسته از صفحه نمایش ها در شرایط مشابه عمر کمتری دارند و به همین دلیل بهتر است از صفحه نمایش اورجینال استفاده کنید. البته استفاده از قاب گوشی کمک زیادی به افزایش عمر هر دو نوع ال سی دی می کند و بهتر است از آن استفاده کنید.

مقایسه کیفیت نمایش محتوای گوشی خود و یک گوشی بدون تعمیر در شرایط مشابه

اگر بتوانید یک گوشی که صفحه نمایش آن تعویض نشده است را در کنار گوشی خود قرار دهید، به راحتی متوجه تفاوت کیفیت نمایش آن ها خواهید شد. این روش ساده ترین راه برای تشخیص صفحه نمایش اورجینال و های کپی است.

پد های روی کابل های ال سی دی را را بررسی کنید.

اگر پد های روی کابل ال سی دی را بررسی کنید، متوجه نرمی آن در صفحه نمایش اورجینال می شوید! این در حالی است که در صفحه نمایش های‌کپی یا پدی روی آن وجود ندارد یا اگر هم قرار گرفته باشد، بسیار زبر است. اگر در هنگام تعویض ال سی دی گوشی خود در کنار تعمیر کار باشد، به راحتی می توانید متوجه این موضوع شوید.

وجود لوگوی هک شده در صفحه نمایش اورجینال

یکی از موارد مهم که با استفاده از آن می توان اورجینال بودن ال سی دی گوشی را تشخیص داد، لوگوی هک شده بر روی آن است. به عنوان مثال در کنار صفحه نمایش های اورجینال اپل، لوگوی آن هک شده است اما روی ال سی های‌کپی خبری از لوگوی اپل نیست.

چه شرایطی استفاده از LCD های‌کپی مناسب است؟

ما عقیده داریم در برخی شرایط خاص استفاده از ال سی دی های‌کپی می‌تواند گزینه مناسب تری در مقایسه با ال سی دی اورجینال باشد! اما چطور و در چه شرایط؟

تصور کنید شما از دو گوشی مختلف استفاده می‌کنید و یکی از گوشی هایتان میان رده بوده و وظیفه اصلی آن برقراری تماس های تلفنی است! زمانی که ال سی دی این گوشی بنا به هر دلیل خراب شود و نیاز به تعمیر داشته باشد، احتمال نصب یک ال سی دی های‌کپی در آن گزینه مناسب ترین در مقایسه با نصب ال سی دی اورجینال خواهد بود! چون بدین ترتیب کارایی گوشی مثل گذشته حفظ شده و در عین حال هزینه تعمیر هم کاهش پیدا می‌کند.

بنابراین در برخی شرایط خاص نصب ال سی دی های‌کپی می‌تواند گزینه مناسب تری در مقایسه با نصب ال سی دی اورجینال یا OEM باشد. البته این مسئله یک امر کاملا سلیقه‌ای و شخصی است و خیلی از کاربران حتی در این شرایط هم حاضر نیستند ال سی دی های‌کپی را در گوشی موبایل خود نصب نمایند.

چگونه ال سی دی اورجینال را از ال سی دی های‌کپی تشخصی دهیم؟

اما شاید این سوال در ذهنتان ایجاد شده باشد که چطور می‌توان ال سی دی اورجینال (OEM) را از ال سی دی های‌کپی (High Copy) تشخیص داد!؟ شما با شناسایی تفاوت های مابین این دو نوع از LCD گوشی های موبایل می‌توانید آن ها را از هم تشخیص دهید و تفکیک کنید! در بخش زیر برخی از اصلی ترین روش های تشخیص LCD اورجینال از LCD های‌کپی را شرح داده‌ایم:

  • بررسی کیفیت محتوا: همانطور که قبلا هم اشاره داشتیم کیفیت محتوایی که توسط ال سی دی اورجینال گوشی های موبایل ارائه می‌شود در مقایسه با کیفیت محتوای ال سی دی های‌کپی به مراتب بیشتر است. بنابراین اگر دو ال سی دی مذکور را در شرایط مشابه کنار هم قرار دهید متوجه خواهید شد که کدامیک از آن ها ال سی دی اورجینال و کدامیک ال سی دی های‌کپی است. این روش یکی از ساده ترین روش های موجود برای تشخیص ال سی دی های‌کپی از OEM محسوب می‌شود.
  • بررسی پدهای روی کابل: در 90 درصد ال سی دی های اورجینال سعی شده پدهای محافظ بسیار نرمی روی کابل آن ها یا حداقل بخش ها مهمی از کابل نصب گردد تا بدین صورت از آسیب دیدن کابل جلوگیری شود، اما در ال سی دی های‌کپی به این مسئله توجه نشده و اغلب پدی روی کابل های LCD نصب نیست. اگر هم پدی روی بخش هایی از کابل نصب باشد، پد بی‌کیفیتی بوده و زبر و سخت خواهد بود.
  • بررسی لوگوی شرکت سازنده: در 80 درصد موارد روی دو سمت هر یک کابل های ال سی دی اورجینال لوگوی شرکت سازنده آن حک شده است. این مسئله به ویژه در ال سی دی های شرکت اپل دیده می‌شود، اما روی کابل ال سی دی های‌کپی از لوگوی اپل خبری نیست!

 

تفاوت ال سی دی اورجینال و ال سی دی های کپی چیست؟

  • بررسی پد و چسب نگهدارنده سنسور نور: در ال سی دی اورجینال پد و چسب نگهدارنده‌ای که برای محافظت از سنسور نور محیط بکار رفته کیفیت بسیار خوبی دارد، اما در LCD های‌کپی اینطور نیست و در خیلی از موارد دیده شده که اصلا پد محافظ پشت سنسور نور گوشی نصب نمی‌گردد.
  • بررسی محل نشستن لنز دوربین سلفی: در اغلب ال سی دی های اورجینال محل نشستن لنز دوربین سلفی گوشی با نگهدارنده های خاص و با کیفیتی پر شده و بدین ترتیب از لنز دوربین سلفی گوشی محافظت به عمل می‌آید، اما در ال سی دی های‌کپی به این مسئله توجه نشده و فقط مکان ساده‌ای برای لنز دوربین سلفی گوشی در آن تعبیه می‌شود.

تفاوت ال سی دی اورجینال و ال سی دی های کپی چیست؟

 

  • بررسی شماره سریال ها: شماره سریال هایی که روی ال سی دی های اورجینال نصب می‌شود عموما بیش از اندازه واضح نیستند و حالتی نسبتا کدرتر و حروفی کوچک تر دارند، اما شماره سریال ال سی دی های‌کپی عموما بیش از حد روشن و واضح بوده و فونت آن ها هم بزرگ تر از حد معمول است. به بیان دیگر ظاهرا شرکت های سازنده ال سی دی های‌کپی سعی می‌کنند شماره سریال قطعات و ال سی دی گوشی را بیش از اندازه واضح و در چشم طراحی کنند و بدین صورت به طور جعلی نشان دهند که ال سی دی آن ها کیفیت مطلوبی دارد!

تفاوت ال سی دی اورجینال و ال سی دی های کپی چیست؟

  • بررسی فریم ال سی دی: با بررسی لبه های فریم ال سی دی هم می‌توانید متوجه اورجینال بودن یا کپی بودن آن شوید. البته برای انجام این کار نیاز به دقت بالایی وجود دارد. بدین منظور کافیست انگشت خود را در لبه های فریم ال سی دی بکشید . در ال سی دی های OEM در لبه های فریم هیچ سطح ناهمواری وجود ندارد و با کشیدن انگشت خود در این بخش حالت کاملا صیقلی و یکنواخت آن را حس خواهید کرد. اما در ال سی دی های‌کپی اینطور نیست و با کشیدن انگشت خود در لبه های فریم LCD متوجه ناهمواری هایی خواهید شد.
  • بررسی زرق و برق پنل: یک نکته جالب دیگر هم وجود دارد که می‌تواند روش دیگری برای تشخیص ال سی دی اورجینال (OEM) از ال سی دی های‌کپی باشد. در ال سی دی های‌کپی سعی می‌شود پنل گوشی بسیار براق طراحی گردد و این امر حالتی غیرمعمول را به وجود می‌آورد، در حالی که ال سی دی های اورجینال اصلا بیش از اندازه براق نیستند و در اغلب موارد مات تر طراحی می‌شوند.

تفاوت ال سی دی اورجینال و ال سی دی های کپی چیست؟

موارد فوق بهترین و اصلی ترین راه های تشخیص ال سی دی اورجینال از ال سی دی های‌کپی محسوب می‌شود. در نظر داشته باشید که برای پیدا کردن تفاوت ال سی دی OEM با High Copy باید خیلی دقت عمل به خرج دهید و تجربه کسب کنید، در غیر این صورت ممکن است به هیچ عنوان نتوانید تفاوتی مابین یک ال سی دی اورجینال و های‌کپی درجه یک پیدا کنید.

منابع :

https://janebi.com/mag/what-difference-between-original-and-fake-lcd – https://mobilekomak.com/howto/%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%88%D8%AA-%D8%A7%D9%84-%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%AC%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D9%84-%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%BE%DB%8C/

دیدگاهتان را بنویسید